Авторизация
 

Залучення мед персоналу до роботи в банках пуповинної крові

Аутотрансплантація, тобто, відновлення організму за рахунок власних клітин є надсучасним методом лікування. Якщо при народженні дитини мед персонал збере пуповинну кров, вона стане найкращими ліками для цієї людини у майбутньому.

Як це працює та що може зробити медичний персонал?

Пуповинна кров містить значну кількість клітин, здатних утворювати нові кровоносні судини й відновлювати пошкодження.
Однак її можна зібрати єдиний раз у житті — в момент народження немовляти. Щоб біоматеріал зберіг свої унікальні властивості, необхідно залучити кваліфікованих медичних працівників для організації процесів збору та зберігання крові. Також знадобиться спеціальне обладнання, реактиви й витратні матеріали.

Перспективи для мед персоналу та пацієнтів

Банк пуповинної крові — окреме відділення або підрозділ в складі медичного центру.

Його подальші перспективи в даному випадку пов'язані з можливістю зберігання, а також використання біоматеріалів для проведення клітинної терапії або тканинної трансплантації. Інноваційні медичні заклади дозволять створити велику кількість нових робочих місць для медиків та розпочати прибутковий й одночасно надзвичайно суспільно важливий бізнес.

Нові ліцензійні умови для медичного персоналу

22 квітня 2016 року в Україні набули чинності нові Ліцензійні умови провадження господарської діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини. Вони цікаві тим, що відтепер така специфічна ліцензія лікаря може бути отримана без зайвих складнощів.

Законодавчі постанови, прийняті 2016 року, значно спрощують вимоги до таких закладів:

  • Лабораторні дослідження можуть проводитися більше, ніж одним суб’єктом, що має відповідну ліцензію;

  • Діагностика може здійснюватися третіми особами, які мають необхідні для цього умови;

  • Скасовано норму з мінімальної площі банку у 500 квадратних метрів.

На думку експертів, дані зміни мають стимулювати ринок та збільшити кількість подібних медичних закладів. Інакше кажучи, такі зміни спрямовані на недопущення монополії в цій сфері та стимулювання конкуренції. Для нових гравців це означатиме спрощення входу на ринок, адже раніше отримати ліцензію будо практично неможливо або ускладнено, а для споживачів це означатиме суттєве зниження цін на послуги. Тобто, практична цінність даного проекту і можливість комерціалізації очевидна.





Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: клітин, крові, персонал, кількість, людини, умови, закладів, нових, ліцензію, мають, тобто, пуповинної, персоналу, зміни, зберігання, ринок, медичних, означатиме, медичного, Аутотрансплантація


Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное